Organiserat fiskande

29 maj, 2015 Fides Allmänt

Jag har börjat använda mig av ett affärssystem. Inte för att jag startat eget eller något sådant utan för att jag är lite av ett kontrollfreak. Affärssystem är ju till för att tidrapportera, projekthantera, fakturera, rapportera och liknande saker men är man lite klurig kan de användas till annat också. Som att tidrapportera och dokumentera ens fiskestunder. Hur länge fiskade jag, var fiskade jag, och hur många och vilka fiskar? Spännande statistik i mitt tycke. Jag har inte sysslat med sådant så mycket förut helt enkelt för att det är så krångligt och pillrigt. Men med ett affärssystem så blir det lekande lätt. Fram med iPaden och knappa in relevanta uppgifter bara, ungefär som en del gör på jobbet när de tidrapporterar, fast utan mer press på mig själv än att gör det för nöjes skull.

Nu vill jag inte heller att någon ska tro att jag betalar flera hundralappar i månaden bara för att använda ett affärssystem för att dokumentera mitt fiske. Så viktigt är det faktiskt inte. Jag använder mig i stället av ett affärssystem som är gratis: Yoddla, www.yoddla.com. Eller gratis och gratis. Det finns en lightversion av systemet som är gratis och denna lightversion täcker alla de behov man kan ha som privatperson. Som företagare kan man nog behöva betalversionen även om gratisversionen har förvånansvärt många funktioner.

Det bästa med Yoddla är dock att det är webbaserat så att jag slipper installera ytterligare en app på iPaden. Om jag inte använder det så tar det inte upp någon plats på plattans förvaringsutrymme – förvaringsutrymmer är ju knappast vad surfplattor har gott om. Yoddla finns där när jag behöver det, och när jag inte gör det så håller det sig undan helt och hållet. Det här med att behöva installera appar för precis allting är forntiden. Webbaserade lösningar, det är grejor det!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *