Nu ryker häcken

21 juni, 2015 Fides Allmänt

Det brinner inte i häcken, om det var det ni trodde när ni läste min rubrik. Nej, det är helt enkelt så att häcken ska bort nu. Vi har i flera år kämpat med att få häcken som ramar in vår tomt att ta sig och bli fin, men nu har vi tvingats inse att den har gjort sitt. Ibland blir det helt enkelt inte som man har tänkt sig, och vår dröm om en hyfsat hög och tät häck har istället blivit en gles häck som vägrar att växa. Häcken trivs helt enkelt inte här. Den gillar inte läget, jorden eller vad det nu är. Något är det som gör att den inte vill ta sig ordentligt, så nu ska den väck.

Vi har bestämt oss för att satsa på stängsel istället. Det är alltså inget industristängsel eller viltstängsel jag pratar om nu, utan ett snyggt stängsel som helt enkelt ramar in gården. Vi har bestämt oss för att köpa stängsel härifrån. Det är ett företag som heter Sandöporten och det har vi valt eftersom man där har väldigt många valmöjligheter när det gäller utseendet. Det finns flera olika mönsterserier att välja mellan, och dessutom kan man välja mellan en massa olika färger. Jag tror att det var över 200 färger det fanns att välja på, så man kan påverka mycket själv och få ett stängsel som verkligen matchar huset och ser ut så som man vill att det ska se ut.

En annan sak som är en fördel med Sandöporten är att de har bra priser. Vi beställde en kostnadsfri offert och blev positivt överraskade. Om man jämför med hur mycket pengar, tid och energi vi har lagt på vår häck så är det här stängslet ingenting. Och dessutom har det en rostskyddsgaranti på 10 år så vi kan i princip bara luta oss tillbaka och göra ingenting när det gäller underhållet!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *