Konferenserna tar aldrig slut

1 februari, 2017 Fides Allmänt

…och inte heller ska man klaga på det. Konferenser är roligt, även om det finns de tillfällen som man helst hade undvikt. Men överlag så är ändå de flesta konferenser som man deltar vid både välplanerade och aktuella, vilket gör det värt att gå ur enbart en professionell synpunkt. Dock finns det ju en ytterligare anledning att åka på konferens, och det är såklart det sociala som kommer som en naturlig del av att människor som samlas med gemensamma intressen också kommer kunna ha ganska roligt med varandra. Det underlättar ju dessutom när konferensen erbjuder både luncher och middagar med något gott att dricka till!

Konferenser över hela landet
Det bokstavligen kryllar av konferenser på mängder av håll runt om i Sverige, och oavsett var du än befinner dig så kommer det att finnas ett hotell, ett värdshus eller någon mindre bed and breakfast som kommer kunna erbjuda dig en plats att mötas på som dessutom ger dig mycket i form av mänskliga kontakter, nya såväl som gamla. Att maten många gånger är utmärkt på dessa platser är ytterligare en anledning till att man kommer att trivas i varandras sällskap, för att bryta bröd tillsammans är en mänsklig social tradition som vi har gjort sedan urminnes tider.

Så oavsett om du hamnar på en konferens i Arjeplog eller en konferens i Malmö så kommer du med all säkerhet att få ut flera positiva saker av det tillfället. Det kan handla om att du enbart är intresserad av vad som professionellt kan hjälpa dig, eller så kanske du mest är ute efter att träffa människor från samma bransch eller med samma intressen för att knyta nya kontakter och på så sätt göra livet mer intressant, värdefullt och spännande. Att åka på konferens är med andra ord ganska underskattat och något som vissa kan tänka sig rynka på näsan åt. Men om man bara vågar gå in i det med rätt inställning och rimliga förväntningar så kan det mycket väl vara de bästa tillfällena i livet.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *