Hitta rätt uterum för dig!

1 april, 2014 Fides Okategoriserade

Det finns en mängd olika sorters uterum, alltifrån billiga inglasade verandor till påkostade vinterträdgårdar. Samtidigt är det inte alltid så att det som är dyrast också är det som passar bäst. Om man inte kommer att besöka sin sommarstuga under vinterhalvåret, så är ju en vinterträdgård lite bortkastad. Dessutom är frågan vad för mål man har med sitt uterum. Räcker det med enkel inglasning, som gör att man kan sitta där lite längre när nätterna börjar bli kalla, eller det regnar? Eller vill man ha det uppvärmt så, att det blir möjligt att använda så fort som den första solen tittar fram?

Har man redan en veranda så är ett populärt alternativ att helt enkelt glasa in den. Då kan man själv välja hur avancerat man vill att det hela ska bli. Isolerglas med uppvärmning som gör att den kan nyttjas nästan året runt, eller bara enkelt glas för att hålla regn och vind ute? Ytterligare saker att tänka på är om man vill vill ha ett fast eller skjutbart tak. Fördelarna med ett skjutbart tak är man lätt kan öppna det när solen ligger på, och njuta. Ett alternativ där är ett tak i glas, som ger en stor frihetskänsla året runt.

Det finns mycket att tänka på när det kommer till uterum, och kostnaderna varierar enormt. Först av allt bör man då fundera lite på varför man vill ha ett uterum, och hur mycket det kommer att användas. Sedan kommer det bli enkelt att välja huruvida det är en inglasad veranda, ett uterum, eller en vinterträdgård som passar bäst. Givetvis måste man också hålla kostnaderna i åtanke, och även om en vinterträdgård är en dröm för många, så är det också det dyraste alternativet. Men ett välisolerat uterum är närapå lika bra, till ett betydligt överkomligare pris.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *