Ett vinterbröllop

10 oktober, 2014 Fides Allmänt

Det är betydligt vanligare att människor gifter sig den varmare delen av året, då många föredrar sommarkulissen jämfört med den vi har under vinterhalvåret. Men det är verkligen så att vintern kan vara minst lika vacker, och bjuda in till nästan vackrare bilder. Det gäller bara att hitta fotografen som kan ta på sig arbetet och arbeta med snön och vädret, för det är en utmaning.

Under mina år som fiskare har jag fått en helt unik bild av den svenska naturen. Det spelar ingen roll för mig vilken tid på året det är, jag kommer fortfarande att fiska på något sätt, antingen genom flugfiske eller bara genom att pimpla. Det enda som hindrar dig som fiskare är du själv, och fisket lockar mig alldeles för mycket för att jag ska bry mig om vädret. Det är vid dessa tillfällen som jag hittat mina favoritmiljöer. Visst är det så att sommaren är väldigt vacker, men det inte mycket som går upp emot ett snötäckt landskap en solig dag. Det är också det som har lett in mig på tankarna kring fotografering till bröllop. Det är inte ofta man ser par ta kort i den härliga snön, och det är synd. Jag ser framför mig hur vackert det skulle vara.

Som sagt så förstår jag att utmaningen är stor för fotografen, såväl för de som bli fotograferade. Men hittar man en bra bröllopsfotograf så ska det inte vara några problem föreställer jag mig. En bra fotograf är samarbetsvillig och lyssnar, tar de bilder som efterfrågas och använder sin talang för att skapa skön konst. Eftersom jag själv har förälskat mig i vintern så är det ett vinterbröllop jag själv vill ha, när det börjar bli dags för mig att knyta ihop säcken med familjelivet och allt där till. Kan bara tänka mig hur vacker sambon kommer vara i vit klänning omringad av vit snö.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *