Dags att börja bry sig om huden

18 juni, 2015 Fides Allmänt

bulldogJag kan inte påstå att jag har varit speciellt snäll mot min hud genom åren. Inte så att jag har misshandlat den med flit, men jag har inte heller gjort så mycket för att understödja och förebygga. Jag har helt enkelt inte gjort någonting. Förutom när det kommer till rakningen då jag har använt after shave för att jag blir så torr annars. Nu märker jag ju äldre jag blir att huden förlorar sin smidighet och blir ännu torrare, så nu har jag bestämt mig för att det är hög tid att börja bry sig om den.

Så nu har jag faktiskt beställt lite hudvårdsprodukter från nätet. Jag hittade en sida som heter Fina Mig som jag beställde från. Där kunde man välja ”man” i menyn och det tyckte jag var bra eftersom man då vet att det är produkter som är speciellt framtagna för män (eller produkter som i alla fall inte är speciellt framtagna för kvinnor). Man kunde också välja ”mogen hy” (och flera andra hudtyper), och det får man väl säga att jag har nu för tiden. Så nu har jag bland annat beställt en nattcreme som hjälper huden att återhämta sig, en ögoncreme som motverkar linjer, mörka ringar och svullnad, en ansiktsrengöring och lite fler produkter för rakning.

Det kommer nog ta ett tag innan jag kommer in i rutinen, och jag kanske inte börjar med allt på en gång för då är nog risken stor att jag tycker att det blir för komplicerat. Det handlar ju om att göra det till en vana, till något som är lika naturligt som att borsta tänderna. Jag kommer att få ägna lite mer tid i badrummet än jag är van vid, men jag tror att det är en sådan där sak som man inte vill sluta med när man ser vilken skillnad det blir. Jag hoppas i alla fall att det är så!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *